Amir Hadžiahmetović, vezni fudbaler reprezentacije BiH, nakon duela sa Sjevernom Irskom i Nizozemskom, optimista je uoči posljednjeg izazova u ovom ciklusu, gostovanja kod Poljske u Ligi naciji.

“Moje mišljenje je da smo odigrali dvije jako dobre utakmice. Protiv Sjeverne Irske nam je trebalo i malo sreće. Protiv Nizozemske smo pružili odličnu partiju i imali možda i bolje prilike od njih. Sad se okrećemo trećoj utakmicu. Idemo po tri boda u Poljsku pa ćemo da vidimo šta ćemo dalje. Prilično sam zadovoljan svojom igrom, ali uvijek može bolje”, rekao je Hadžiahmetović za internet stranicu Fudbalskog saveza BiH.

Mladi veznjak smatra da bh. tim mora razmišljati o protivniku i njegovoj igri, ali prije svega o svojoj.

“Znamo gdje su oni najjači, na pozicijama špica i iza špica. Idemo da odradimo to što je moguće bolje i nadam se pobjedi. Maksimalno ozbiljno se spremamo i idemo tamo s optimizmom”, rekao je Hadžiahmetović i dodao:

“Bilo je teško psihički se podići, naročito nakon poraza na penale. Kad se izgubi utakmica na takav način stvarno je teško vratiti se psihički. Međutim, ekipa je to dobro odradila, što se vidjelo sinoć na terenu. Bili smo fokusirani i dali smo sve od sebe. Što se tiče fizičke spreme, naravno da je teško pogotovo igračima koji igraju sve utakmice. Protiv Holandije odigrao sam samo drugo poluvrijeme i mislim da sam spreman za Poljsku. Sigurno je da će svi pružiti svoj maksimum”.

Hadžiahmetović ističe da je, bez obzira na eliminaciju iz play-offa za plasmana na EURO 2020, lijepo biti dio reprezentacije BiH.

“Naravno, nakon poraza atmosfera nije baš idealna, ali družimo se, pričamo kako da prevaziđemo teškoće, bodrimo jedni druge i trudimo se da odradimo ovo što je moguće bolje”.

Fudbalsku reprezentaciju BiH u srijedu u Varšavi očekuje duel četvrtog kola grupe 1 Lige A protiv Poljske. Poredak grupe 1 nakon tri kola: Italija pet bodova, Nizozemska četiri, Poljska četiri, Bosna i Hercegovina dva.