Fudbaleri Sarajeva u trećem kolu kvalifikacija za UEFA Evropa ligu u Bosni i Hercegovini igrat će protiv boljeg iz duela drugog kola između kazahstanske Astane i crnogorske Budućnosti iz Podgorice. U redovima aktuelnog prvaka BiH vjeruju u plasman u play-off.

”Možda i najteži par kojeg smo mogli dobiti. Ipak, mi smo u ove dvije evropske utakmice pokazali kvalitet i sigurno da samopouzdanje igrača na evropskoj sceni je veće. Mislim da uz dobar pristup i igru kakvu smo prikazali do sada možemo igrati sa bilo kojom ekipom. Samim prolaskom u treće pretkolo znali smo da nas očekuje jedna teška utakmica. Kada govorimo o Budućnosti, to je ekipa koja je godinama u vrhu crnogorskog fudbala, sa druge strane Astana je ekipa koja je čest učesnik grupnih faza evropskih takmičenja i definitivno obje ekipe posjeduju određeni kvalitet. Sigurno da neće biti lagano, ali pokazali smo da imamo izuzetno kvalitetnu ekipu i mislim da na domaćem terenu možemo igrati sa bilo kojom ekipom, tako da očekujem prolaz”, rekao je Emir Hadžić, koordinator sportskog segmenta FK Sarajevo.

Utakmice trećeg kola kvalifikacija UEFA Evropa lige igrat će se 24. septembra. Pobjednici će se plasirati u play-off ovog kontinentalnog klupskog takmičenja.