Članica Džudo kluba “Una” Hana Piralić najuspješnija je sportašica grada Bihaća u 2020. godini, što je zvanično potvrđeno i nagrađeno na tradicionalnoj manifestaciji “Izbor sportiste godine” u organizaciji Gradskog sportskog saveza.

Priznanje je zasluženo izvanrednim prošlogodišnjim rezultatima, među kojima se posebno izdvaja titula prvakinje Bosne i Hercegovine.

“Zaista teška godina iza nas, ali ipak sam uspjela osvojiti titule državne prvakinje u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. Koliko god sam ponosna na te rezultate, toliko mi znači i priznanje za najbolju sportašicu u mom gradu. Nadam se da ćemo ove godine možda otići i na neko međunarodno takmičenje, jer nam to svima nedostaje kako bismo poboljšali rad i rezultate”, rekla je Piralić.

Članice Džudo kluba “Una” osvojile su i priznanje za najbolju žensku ekipu u godini iza nas, dok je najuspješniji sportski kolektiv u muškoj konkurenciji Brdsko-biciklistički klub “Daj krug”.

“Specifičnost biciklizma kao sporta omogućila nam je ipak nastupe na našim takmičenjima u protekloj godini, tako da smo uspjelli odbraniti šampionski naslov u Premijer ligi BiH za brdski biciklizam (MTB). Napravili smo značajan organizacijski iskorak u klubu, a to je naravno uslovilo i niz odličnih rezultata. S ponosom ističemo i izuzetno uspješne međunarodne utrke i takmičenja, koje organiziramo u svom gradu”, istakao je Adnan Mekić iz BBK “Daj krug” Bihać.

Najbolji sportisti u kadetskoj konkurenciji bili su Hana Midžić iz Džudo kluba “Una” i član Brdsko-biciklističkog kluba “Daj krug” Anes Ćehajić, dok su konkurenciju u kategoriji juniora svojim rezultatima nadmašili još jedna članica Džudo kluba “Una” Džana Kovačević i Edis Mešić iz Kluba borilačkih sportova “Zino”.

Uprkos i financijskoj krizi koju je uslovila pandemija koronavirusa, nije izostala podrška Grada Bihaća i Gradskog sportskog saveza. Dopredsjedavajući Gradskog vijeća Asmir Budimlić i predsjednik Gradskog sportskog saveza Saša Smiljanić postignute rezultate okarakterizirali su najboljom sportskom promocijom grada, te naglasili važnost izdvajanja značajnih financijskih sredstava za sportsku infrastrukturu, posebno trenutnu rekonstrukciju i dogradnju Gradske dvorane “Luke”.