Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) donijela je u četvrtak Zaključak o prihvaćanju preporuka
Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva koje se odnose na ograničavanje rada ugostiteljskih objekata, trgovina i trgovačkih centara do 21 sat.

Na sastanku Kriznog stožera Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ-a, koji je također održao sjednicu u četvrtak, donesene su preporuke sukladne preporukama Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a.

Rečeno je kako epidemiološka situacija na području te županije nije eskalirala kao u pojedinim dijelovima BiH, te neovisno o situaciji s pandemijom koronavirusa u toj županiji najavila sljedeću sjednicu Kriznog stožera Ministarstva zdravstva za 31. ožujka.

Zbog nadolazećih uskrsnih blagdana, Krizni stožer Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ-a apelirao je na građane da se pridržavaju postojećih preporuka i naredbi, te pozivao sve građane te županije na odgovorno ponašanje jer je to, kako su kazali, jedini način da se suzbije daljnje širenje koronavirusa.