Gradska uprava u Zenici obavila je komisijski pregled stanja na autobuskoj stanici, koja je u ovom gradu više od godine van funkcije.

Stanicu su blokirali radnici Javnog preduzeća “Zenicatrans-prevoz putnika” tražeći na taj način od Grada da preuzme obaveze prema Poreskoj upravi – da bi bili deblokirani računi preduzeća.

Pokretanjem stečajnog postupka u Zenicatransu otvorena je mogućnost da radnicima budu uplaćene plate, te da se izmire i poreske obaveze.

HAZRUDIN BILIĆ, Sindikat JP Zenicatrans – prijevoz putnika

“Pošto je 21. decembra proglašen stečaj u Zenicatransu, mi smo sa stečajnim upravnikom izdovarali u kom pravcu bi ovo trebalo da ide, istovremeno da zaštitimo i naša prava, naša potaživanja”, rekao je Bilić.

Danas je gradska uprava poslala svoje predstavnike da snime stanje na autobuskoj, a Bilić naglašava da je tu moguća i zloupotreba.

“Mi sumnjamo u odnos Gradske uprave, da bi se ovo moglo zloupotrijebiti, pa smo sa njima dogovorili sa njima da i naši predstavnici budu u potpisu pri utvrđivanju činjeničnog stanja”, istakao je Bilić, te dodao da vozne jedinixe neće poklrenuti dok se ne uplate obećana sredstva.

“Naše vozne jedinicee mi nećemo pokrenuti sa autobuske stanice sve dok nam se ne uplate obećana sredstva od strane gradonačelnika.

Ovdje se radi o 29 hiljada KM, a gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je obećao stečajnom upravniku Zenicatransa danas ili sutra uplatu ovih sredstava.