Otac i menadžer fudbalera Barselone Lionela Mesija Horhe Orasio Mesi naveo je da otkupna klauzula od 700 miliona eura u ugovoru više nije važeća i da fudbaler može besplatno da napusti katalonski klub.

Menadžer je to naveo u pismu koje je poslao 30. avgusta upravi španske Primere. On je to poslao kao odgovor na stav lige da je klauzula važeća.

“Ne znamo koji ugovor su analizirali i na kojim osnovama su zaključili da sadrži klauzulu o raskidu koja se aktivira kada igrač odluči da iskoristi opciju i jednostrano raskine ugovor, na kraju sezone 2019/2020. To je očigledna greška La lige”, navodi se u pismu ligi koje je objavio sajt Kalčomerkato.

“Klauzula 8.2.3.6. u ugovoru koji je igrač potpisao sa klubom glasi: ‘Ova nadoknada se neće primjenjivati ako raskid ugovora jednostranom odlukom fudbalera stupi na snagu počev od završetka sezone 2019/2020. Očigledno je da klauzula od 700 miliona eura nije primjenjiva”, piše u pismu Mesijevog oca.

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena je prošle sedmice obavijestio klub da želi da ode, ali Barselona namjerava da ga zadrži do kraja ugovora, do juna 2021. godine. On se pozvao na klauzulu u ugovoru koja mu omogućava da besplatno napusti klub na kraju sezone.

Prema toj klauzuli Mesi je do 10. juna trebalo da obavijesti upravu kluba o odlasku i u tom slučaju napustio bi Kamp Nou kao slobodan igrač. Tog datuma je sezona trebalo da bude završena, ali je produžena zbog pandemije.

Mesijev otac je u srijedu doputovao u Barselonu na razgovore sa upravom kluba i tada nije postignut dogovor.