Kanaderi iz Hrvatske pomoći će u gašenju požara na području Širokoga Brijega, potvrđeno je za portal Jabuka.tv iz Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.

https://www.youtube.com/watch?v=ac-pk5k7pLI

U nedjelju u prijepodnevnim satima dva kanadera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva pomoći će u gašenju požara na lokalitetima Rujan, Budim i Crnačke Ladine u Širokom Brijegu, rekli su za portal Jabuka.tv iz Uprave civilne zaštite ŽZH.

Podsjećamo, gasitelji iz Širokoga Brijega uputili su u subotu poslijepodne zahtjev za pomoć Hrvatskoj koja je istu večer odobrila angažman svojih kanadera.

Također, ovi kanaderi će nakon Širokoga Brijega pomoći pri gašenju požara u Čapljini.

https://www.youtube.com/watch?v=1O0kTneoN5Q

Također, u subotu ujutro poslan je zahtjev za angažiranje helikoptera Oružanih snaga BiH, no do zaključenja ovog članka je potvrđeno za portal Jabuka.tv iz Ministarstva obrane BiH da je zahtjev proslijeđen Predsjedništvu BiH.

Ministarstvo obrane i Oružane snage BiH uvijek su spremne u skladu s raspoloživim resursima pomoći civilnim strukturama vlasti u kriznim i drugim situacijama, priopćeno je ranije iz Ureda za informiranje Ministarstva obrane BiH, piše Jabuka.