Narandžasto upozorenje zbog jačih udara vjetra izdato je za područje Velebitskog kanala, u Republici Hrvatskoj.

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) upozorili su na mjestimice jaku do olujnu buru, i najjače udare vjetra između 35 i 60 čvorova (65 do 110 kilometara na sat).

“Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati. Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila. Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu”, navodi se u upozorenju.

Žuto upozorenje zbog vjetra izdato je za područja riječke, splitske i dubrovačke regije, zapadne obale Istre, Kvarnera i Kvarnerića, te Dalmacije.

Na Jadranu se danas očekuje pretežno sunčano vrijeme, ujutro mjestimice uz umjerenu naoblaku, posebno u Dalmaciji. U unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a lokalno može pasti malo kiše, u gorju i susnježice. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita i Biokova s olujnim udarima, prema kraju dana će oslabjeti. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13, a na Jadranu od 14 do 18 stepeni Celzijusa.