Danas se u Hrvatskoj slavi Dan domovinske zahvalnosti, dan hrvatskih branitelja i 26. obljetnica vojno- redarstvene akcije Oluja. Centralna svečanost obilježavanja “Oluje” tradicionalno će se održati u Kninu na stadionu NK Dinara u skladu s epidemiološkim mjerama.

Svečanost obilježavanja 26. godišnjice vojno-redarstvene akcije “Oluja” počinje u 8.15 sati na gradskom trgu u Kninu polaganjem vijenaca na Spomeniku Hrvatske pobjede “Oluja 95”. U 9.45 sati na tvrđavi u Kninu će biti podignuta hrvatska zastava.

Hrvatski predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović , premijer Andrej Plenković, Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja, te državni vrh Hrvatske prisustvovat će 26. godišnjici vojno-policijske akcije “Oluja”.

Nakon obraćanja državnog vrha i hrvatskog branitelja Danijela Rehaka na stadionu,centralna svečanost na NK Dinara završava programom akrobatske grupe “Krila Oluje”, a u 11.45 u Gospinoj Crkvi počinje Sveta misa za domovinu.

Program obilježavanja 26. godišnjice “Oluje” završava se koncertom Oružanih snaga na kninskoj tvrđavi, ali bez publike.

Operacija Oluja (4. kolovoza − 7. kolovoza 1995.) je velika vojno-redarstvena operacija u kojoj su Hrvatska vojska i policija oslobodile okupirana područja Republike Hrvatske koja su do tad bila pod nadzorom Srba, na kojima je bila uspostavljena Republika Srpska Krajina bez ikakvog međunarodnog priznanja. Operacijom je vraćen u hrvatski ustavno-pravni poredak cijeli teritorij osim istočne Slavonije. Oluja i nekoliko narednih pobjeda Hrvatske vojske stvorile su uvjete u kojima je od siječnja 1996. godine započeo proces mirne reintegracije Hrvatskog Podunavlja.