Osječki Županijski sud je kao neosnovanu odbio žalbu prasnažno osuđenog bivšeg čelnika Dinama Zdravka Mamića, podnesenu na rješenje o upućivanju na izdržavanje zatvorske kazne, izvijestio je sud.

Kako navodi Index.hr Sudsko vijeće je utvrdilo da je sudac izvršenja pravilno donio i obrazložio svoje rješenje i da je isto doneseno u skladu sa zakonskim odredbama i u roku od osam dana od primitka prijepisa presude.

Time je rješenje suca izvršenja o upućivanju Zdravka Mamića u centar za dijagnostiku zatvora u Zagrebu postalo pravomoćno, a osuđenik Mamić je obavezan da se do konca dana 14. maja 2021. javi u navedeni centar radi izdržavanja kazne zatvora po pravosnažnoj presudi osječkog Županijskog suda, priopćio je sud. Ako se ne javi, bit će raspisana potjernica.

Oko molbe Zdravka Mamića za izvršenje kazne u Bosni i Hercegovini vijeće je zauzelo stav da ona nema suspenzivan karakter te da ne sprječava suca izvršenja da postupa u skladu s odredbama Zakona o izvršavanju kazne zatvora.

Nakon otpravka odluke vijeća sudac izvršenja će molbu Zdravka Mamića za ustupanje izvršenja kazne zatvora u BiH dostaviti Ministarstvu pravosuđa i uprave kao nadležnom tijelu za odlučivanje, navode na osječkom Županijskom sudu.