Jaka kiša poplavila je ulice u Kninu, dok je područje oko Splita zahvatilo nevrijeme sa kišom i olujnim vjetrom, koji je lomio grane, a mjestimične bujice poplavile su podrume pojedinih porodičnih kuća.

Na Marjanu je izmjeren udar od 93 kilometra na čas, koji je lomio grane koje su pale po automobilima, a na Zvjezdanom selu Mosoru od čak 107 kilometara na čas.

Probleme u pomorskom saobraćaju stvara vjetar i u prekidu je više katamaranskih linija, javio je Hrvatski auto-klub /HAK/.

“Zbog nepovoljnih vremenskih uslova u prekidu su trajektne linije Sumartin-Makarska, Prapratno-Sobra, katamaranske linije Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Korčula-Hvar-Split i Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Vis-Split, brodske linije Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ, Mali Lošinj-Unije-Susak”, naveli su iz HAK-a.

Iz ovog kluba su naglasili da trajekt na liniji Šibenik-Zlarin-Kaprije-Žirje plovi bez pristajanja u luke Zlarin i Kaprije. 

“Zbog jakog juga saobraćaj na državnoj brodskoj liniji 415 Vrgada-Pakoštane-Biograd održavaće se bez pristajanja u luci Pakoštane, a prema plovidbenom redu za Biograd”, naveli su iz HAK-a.

Meteorolozi su u Hrvatskoj za danas i najavili obilnu kišu, posebno na Jadranu i krajeve uz njega, javio je “Indeks”.