U noćašnjoj pucnjavi u romskom međimurskom naselju Parag, u općini Nedelišće, u Međimurju, ubijena je žena. Od osam osoba koje su primljene u bolnicu, tri su puštene kući , među njima s dvije djevojčice, dok tri osobe imaju teške povrede.

Pucnjavi je prethodila svađa više osoba, nakon čega je jedna od njih ispalila nekoliko hitaca iz vatrenog oružja. Privedene su tri osobe. Svi ranjeni i ozlijeđeni zbrinuti su u bolnici u Čakovcu. Troje od njih već je pušteno kući.

Direktor Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović u razgovoru za HRT je rekao da je na njihov bolnički prijem sinoć dovezeno 8 osoba, tri su već jutros puštene kući, među njima i dvije djevojčice. Jedna (10) je zadobila prostrijelnu ranu podlaktice, druga je imala stresnu reakciju, prenosi Index.hr.

Nažalost, jedna dovedena osoba, žena 62. godište, preminula je uslijed teških ozljeda. Četiri osobe su zaprimljene na kirurški odjel i operirane su. Jedna osoba je dobro, izvan životne opasnosti, ali tri osobe imaju teške ozljede. Operacija jedne osobe trajala je gotovo čitavu noć – rekao je doktor.

Kazao je i da su od kuća pozvani doktori i medicinske sestre i da će zahvaljujući mobilizaciji cijele bolnice vjerojatno životi svih ranjenih biti spašeni.

Policija je izvijestila da je prije pucnjave došlo do svađe više osoba, nakon čega je jedna od njih ispalila nekoliko hitaca iz vatrenog oružja.

Zasad su privedene tri osobe koje se dovode u vezu s tim događajem, a je li jedna od njih odgovorna za tragediju znat će se tijekom dana.

U policiji ističu i da je situacija u tom romskom naselju nakon tragičnog događaja stabilna i da nema opasnosti za sigurnost mještana.