Hrvatska nogometna reprezentacija kvalifikacije za Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. u Kataru otvara protiv Slovenije na ljubljanskom stadionu Stožice. Susret počinje u 20:45 sat.

“Naš cilj se zna i od njega ne odstupamo, to je plasman u Katar. Dakle, moramo osvajati bodove, a kojom dinamikom, to je manje bitno, najvažnije je plasirati se. Bitno je dobro startati, očekujem da budemo jako motivirani, odgovorni i ozbiljni, jer samo tako možemo napraviti rezultat”, izjavio je hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

Naravno, optimističan je uoči važnog dvoboja i slovenski izbornik Matjaž Kek.

“Kroz utakmice u Ligi nacija uspjeli smo sastaviti homogenu jezgru igrača koji su se solidnim rezultatom pobrinuli da s malo optimizma,puno želje i motivacije možemo očekivati ​​početak ovih kvalifikacija”, kazao je Kek.

Hrvatske je sa Slovenijom igrala devet puta i od toga šest puta pobijedila te triput remizirala. Ali, većinom su bili podosta tijesni tako da Dalićevi izabranici moraju biti koncentrirani i na najvišoj razini svojih mogućnosti.

Dvoboj će suditi Španjolac Antonio Mateu, koji je već triput dijelio pravdu na utakmicama hrvatske reprezentacije i sva tri puta je pobijedila – Bugarsku 2014. 1:0, Ukrajinu 2017. 1:0 i Island 2018. 2:1.

Inače, SP 2022. će se održati prvi put u povijesti u jesensko-zimskom razdoblju, između 21. studenog i 18. prosinca. Branitelj naslova je Francuska, a doprvak Hrvatska.