Vozač kosovskog autobusa u čijem je prevrtanju poginulo deset osoba predan je pritvorskom upravniku Policijske uprave brodsko-posavske, a zatim odveden u Županijsko državno odvjetništvo, potvrdio je glasnogovornik brodsko-posavske policije Damir Brezić.

U prometnoj nesreći koja se dogodila juče kod Slavonskog Broda, 15 osoba je teško, a 30 lakše ozlijeđeno.

Vozač je u 10,40 sati bio predan pritvorskom upravniku Policijske uprave brodsko-posavske, a oko 13 sati dovezen je u Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu, gdje će biti ispitan te će biti donesena odluka o njegovu pritvoru.

Još se ne zna identitet dvoje poginulih

Policija vozača sumnjiči za počinjenje prometne nesreće, jer se nije kretao voznom trakom te je vozilom zahvatio travnatu površinu nakon čega je došlo do prevrtanja autobusa. Za to je kazneno djelo predviđena kazna do 15 godina zatvora.

Glasnogovornik brodsko-posavske Policijske uprave Damir Brezić izjavio je na konferenciji za medije da je dosad utvrđen identitet osam poginulih osoba.

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina ranije je u Strugi Banskoj novinarima rekao da su sve provjere, vještačenja i dokazne radnje o nesreći u tijeku te da će svi detalji o biti poznati nakon istražnog postupka.

Na Kosovu je danas Dan žalosti zbog stradanja njihovih državljana u saobraćajnoj nezgodi u Hrvatskoj.