U Zagrebu će se od 21. do 25. novembra održati 8. Otvoreno europsko klupsko prvenstvo u taekwondou pod posebnim epidemiološkim mjerama.

Osmo Otvoreno europsko klupsko prvenstvo u taekwondou ugostiće u Zagrebu 855 sudionika, 616 takmičara iz 42 zemlje s četiri kontinenta, učestvovaće ukupno 153 ekipe, 29 klubova iz Hrvatske i 11 nacionalnih timova iz: Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Češke, Velike Britanije, Izraela, Mauritanije, Moldove, Portugala, Rumunjske, Španjolske i Turske.

Učestvovaće 13 olimpijaca kvalificiranih za OI u Tokiju 2021.

Same borbe održavaće se u Kristalnoj dvorani hotela “Westin”, a sudionici će boraviti u svojim sobama, gdje će pratiti LiveStreaming i dolaziti na borbu kada budu pozvani, uz posebnu protuepidemijsku pripremu kroz sobu za zagrijavanje i sobu za dezinfekciju, a poslije borbe vraćati će se ponovno u svoje sobe.

Gradonačelnik Zagreb Milan Bandić, počasni predsjednik Organizacijskog odbora, nazvao je ovo domaćinstvo još jednim priznanjem hrvatskom sportu, organizatorima, Gradu Zagrebu i Hrvatskoj.

Antonio Barbarino, izaslanik predsjednika Europske taekwondo federacije, istaknuo je kako je ovo prvenstvo, uprkos epidemiji koja je snažno prisutna u cijeloj Europi, sa zdravstvenog aspekta vrhunski organizirano te kako su poduzete sve mjere prevencije protiv zaraze koronavirusom.

Istakao je kako će u glavnoj dvorani boraviti samo neophodan dio osoblja, kako su smanjena vaganja te minimiziran broj ljudi u organizacijskom dijelu natjecanja.

“Natjecanje će trajati pet dana, a ugostit ćemo sve dobne skupine, od djece do seniora. Imamo ponajbolje natjecatelje iz cijelog svijeta, među njima je i dvostruku olimpijsku prvakinju Jade Jones iz Velike Britanije, kao i druge europske i olimpijske prvake”, kazao je Barbarino.

Hrvatska kandidatkinja za OI u Tokiju Kristina Tomić, koja će se takmičiti i u Zagrebu, istakla je kako je teško održavati visoku takmičarsku formu u vrijeme pandemije te kako će joj ovo takmičenje biti važna priprema za OI.