Utakmica 10. kola Prve lige između Gorice i Varaždina, koja je trebala biti odigrana u petak s početkom u 18 sati, odgođena je zbog zaraze koronavirusom igrača Gorice, saopšteno je iz Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).

Pojašnjava se da je odluka donesena na temelju Propozicija takmičenja Prve lige za takmičarsku godinu 2020/21. S obzirom na činjenicu da je zaraza koronavirusom utvrđena kod čak 13 igrača, Nogometni klub Gorica nije mogao nastaviti redovno takmičenje i zatražio je odgodu utakmice 10. kola protiv Varaždina.

“Sukladno propisima HNS-a i odluci Natjecateljske komisije HNS-a sa sjednice održane 6. augusta 2020. godine, kojom je dano ovlaštenje povjerenicima natjecanja za odgodom pojedine utakmice u slučaju da u samoizolaciji bude šest ili više igrača istog kluba, na osnovu obavijesti i zahtjeva NK Gorica donesena je odluka o odgodi utakmice. Prema odredbama Pravilnika o nogometnim natjecanjima i Propozicija natjecanja, odgođene utakmice moraju se odigrati u prvom mogućem slobodnom terminu, o čemu će se odluka donijeti naknadno”, obrazložio je odluku Josip Brezni, komesar takmičenja Prve lige Hrvatske.

Ranije je odgođena i utakmica Gorice u okviru devetog kola protiv Rijeke, kao i duel Istra 1961 – Osijek. Oba susreta su odgođena zbog koronavirusa, odnosno velikog broja zaraženih u Gorici i Osijeku.