U Bosni i Hercegovini sutra će biti pretežno sunčano i vruće. Puhat će slab vjetar, južnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu zemlje do 24 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka između 33 i 39 stepeni.

U četvrtak, također pretežno sunčano i vruće. U poslijepodnevnim satima su mogući lokalni grmljavinski pljuskovi u centralnim, sjevernim i istočnim područjima Bosne. Vjetar umjerene jačine, južnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka između 16 i 21 stepen, na jugu zemlje do 25 stepeni. Najviša dnevna temperatura između 34 i 40 stepeni, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.

U petak će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U drugom dijelu dana u Bosni su mogući jači lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine, južnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka između 16 i 21 stepen, na jugu zemlje do 25 stepeni. Najviša dnevna temperatura između 33 i 38 stepeni.

Do 25. juna u većini područja u Bosni i Hercegovini na snazi je narandžasto upozorenje zbog visokih dnevnih temperatura zraka i vrlo visokih vrijednosti UV indeksa. Upozorenje se odnosi na vremenski period između 12.00 i 17.00 sati kada se očekuju maksimalne vrijednosti dnevnih temperatura zraka između 34 i 39 stepeni.