Fudbaler Zlatan Ibrahimović spreman je da igra za reprezentaciju Švedske, prvi put od Evropskog prvenstva 2016. godine.

“Povratak Boga”, naveo je na društvenoj mreži Twitter Ibrahimović, fudbaler Milana, a nakon što se danas našao na spisku Švedske za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u mečevima protiv Gruzije 25. marta, protiv Kosova tri dana kasnije, kao i na prijateljskom meču protiv Estonije 31. marta.

On je postigao 62 gola u 112 mečeva za Švedsku u periodu od 2001. do 2016. godine.

Bez igrača najboljeg profila u zemlji, Švedska je stigla do četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine – svog najboljeg učinka na takmičenju od 1994. godine.

Sada je Ibrahimović na redu da igra na Šampionatu Evrope zakazanom za juni i juli ove godine. Švedska je u istoj grupi kao Španija, Poljska i Slovačka.

“Prvo i najvažnije, on je veoma dobar fudbaler, najbolji kog smo imali u Švedskoj. Veoma je zabavno što on želi da se vrati. Osim toga što može da doprinese u mečevima, njegovo iskustvo je dobro i za druge igrače u timu”, rekao je trener fudbalske reprezentacije Švedske Janne Andersson.

Ibrahimović je izvodio čarolije u Manchester Unitedu, Los Angeles Galaxyju i Milanu, otkako se povukao sa međunarodne dužnosti nakon 2016. godine. Ima 16 golova u 21. nastupu za Milan ove sezone, iako je posljednja četiri meča ekipe propustio zbog povrede desne butine.

Ukoliko bude igrao sljedeće nedjelje, postaće najstariji igrač u istoriji švedskog nacionalnog tima.