Institut za certificiranje sistema – ICS Sarajevo 27. novembra organizira prvi put u BiH “Forum kvaliteta”, s ciljem da na jednom mjestu okupi struku koja se bavi primjenom alata i modela upravljanja kvalitetom, ali i njihovim stalnim unapređenjem.
 
Model foruma, koji će biti održan u Sarajevu, je prenošenje konkretnih iskustava iz prakse o primjeni  najboljih alata/modela upravljanja čije korištenje u svakodnevnom poslovanju daje konkretne rezultate, a  koji u krajnjoj distanci doprinose razvoju kulture kvaliteta, kvalitetu proizvoda, procesa ili ukupnog sistema poslovanja, odnosno stalnom unapređenju organizacije.

Drugim riječima, Forum će predstaviti primjere razvoja organizacija koje za efektivnije sagledavanje vlastitih podataka koriste nauku i znanje.

Predavači na skupu su stručnjaci s velikim iskustvom u proizvodnji, kako lokalnog tako i internacionalnog karaktera, koji će na osnovu višegodišnje prakse prezentirati neke od alata/modela upravljanja koji funkcioniraju u njihovim organizacijama, kao i rezultate korištenja. 

Seminar će biti održan u Vanjskotrgovinskoj komori BiH s početkom u 09.00 sati.