Povodom 25. godišnjice pogibije američkih diplomata Džozefa Kruzela, Roberta Frejzera, Samuela Nelsona Drua i francuskog vojnika Stefana Raula, koji su 19. avgusta 1995. godine tragično nastradali na Igmanu, Ministarstvo odbrane BiH će danas odati počast i organizovati prigodnu komemorativnu ceremoniju.

Odavanje počasti i polaganje vijenaca, uz poštivanje mjera zaštite od koronavirusa, obavit će se na lokalitetu spomen-obilježja na Igmanu danas od 10.30 sati.

Predviđeno je da komemorativnoj ceremoniji prisustvuju najviši predstavnici Ambasade SAD u BiH, Ambasade R Francuske u BiH, Misije OSCE u BiH, Ministarstva odbrane i Zajedničkog štaba OS BiH.

Podsjećamo da su 19. avgusta 1995. gospoda Džozef Kruzel, Robert Frejzer i Nelson Dru, američke diplomate iz kabineta Ričarda Holbruka, specijalnog izaslanika tadašnjeg predsjednika SAD Bila Klintona i francuski vojnik Stefan Raul tragično izgubili život na Igmanskom putu, vraćajući se u Sarajevo nakon obavljene mirovne misije, saopćeno je iz Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine.