Svi klubovi su kažnjeni i s 3.000 KM, a potvrđena je i titula prvaka za Široki Brijeg, 11. u klupskoj povijesti.

Košarkaški savez BiH izbacio je Igokeu, Sparse i Borac iz Banje Luke iz Prvenstva BiH nakon što se nisu pojavili na završnom Final Four turniru prošlog vikenda u Širokom Brijegu.

Odluku je donio povjerenik natjecanja KS BiH Nadir Koredžija, postupajući po pravilnicima KS BiH. Ovogodišnji Final Four izazvao je mnoge kontroverze i to prvobitno nakon što je pet klubova sudionika Lige za prvaka poslalo dopis Košarkaškom savezu BiH da ne žele igrati završni turnir, odnosno da prihvaćaju postojeće stanje na ljestvici i da se prvoplasiranoj ekipi iz Lige za prvaka – Igokei, dodijeli titula prvaka.

Ubrzo je Igokea otkazala domaćinstvo Final Foura i Košarkaški savez BiH ga je dodijelio Širokom, ujedno i jedinom od šest timova iz Lige za prvaka koji je želio igrati završnicu, a kako se spomenuti klubovi nisu pojavili na završnici Prvenstva BiH, KS BiH donio je strogu odluku i izbacio klubove iz prve lige. Također, svi klubovi su kažnjeni s 3.000 KM, a potvrđena je i titula prvaka za Široki Brijeg, 11. u klupskoj povijesti.