Ilustracije bosanskohercegovačkih autora dio su međunarodne izložbe Voli me, ne voli me u Galeriji Noks Medija u Mariboru, a otvaranje je danas.

Ova međunarodna izložba nastala 2012 godine, svake godine gostuje na nekoj novoj lokaciji, a umjetnici su pozvani da protumače temu “Voli me, ne voli me” što je moguće raznovrsnije, i prikažu je kroz umjetnički izraz koji žele, sa što više kreativnosti, hirovitosti, simbolike i introspekcije.

Autorica ovog projekta je spisateljica Ana Đokić iz Zagreba. Projekt je nadahnut igrom brojanja latica cvijeća – prva latica VOLI ME, druga latica NE VOLI ME, treća latica VOLI ME, četvrta latica NE VOLI ME… kako bi „otkrili“ da li nas voli osoba do koje nam je stalo.

Osim Hrvatske gdje je i počela, izložba je dosad gostovala u Bosni i Hercegovini, Njemačkoj, Austriji, Danskoj, Kipru, Makedoniji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Selektorica bh. radova je grafička dizajnerica i ilustratorica Aleksandra Nina Knežević, a na izložbi učestvuju ilustratori/ce: Jasna Bukvić, Zdravko Cvjetković, Enis Čišić, Elvis Dolić, Emir Drumišević, Zlatan Filipović, Edita Gazibara, Boris Stapić, Saša Škorić, Maja Zećo, a specijalni gost Ismar Mujezinović će se predstaviti sa video radom Voli, ne voli, boli.