Ilustracije bosanskohercegovačkih autora dio su međunarodne izložbe Voli me, ne voli me u Galeriji Noks Medija u Mariboru, a otvaranje je najavljeno za petak.

Ta međunarodna izložba nastala je 2012. godine, svake godine gostuje na nekoj novoj lokaciji, a umjetnici su pozvani da što je moguće raznovrsnije protumače temu “Voli me, ne voli me” i prikažu je kroz umjetnički izraz koji žele, sa što više kreativnosti, hirovitosti, simbolike i introspekcije.

Autorica tog projekta je spisateljica Ana Đokić iz Zagreba. Projekt je nadahnut igrom brojanja latica cvijeća – prva latica VOLI ME, druga latica NE VOLI ME, treća latica VOLI ME, četvrta latica NE VOLI ME… kako bi „otkrili“ da li nas voli osoba do koje nam je stalo.

Osim Hrvatske gdje je i počela, izložba je dosad gostovala u Bosni i Hercegovini, Njemačkoj, Austriji, Danskoj, Kipru, Makedoniji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima…

Selektorica bosanskohercegovačkih radova je grafička dizajnerica i ilustratorica Aleksandra Nina Knežević, a na izložbi učestvuju ilustratori Jasna Bukvić, Zdravko Cvjetković, Enis Čišić, Elvis Dolić, Emir Drumišević, Zlatan Filipović, Edita Gazibara, Boris Stapić, Saša Škorić, Maja Zećo, a specijalni gost Ismar Mujezinović će se predstaviti video radom “Voli, ne voli, boli”.

Kustosica slovenskog dijela međunarodne izložbe Voli me, ne voli me je Maša P. Žmitek. Organizatori izložbe su Kreativna mreža Zagreb, Galerija Media Noks Maribor, Lutkovno gledališče Maribor, Grad Zagreb, Mestna občina Maribor.