Novi rukovodioci imenovani su u organizacionim dijelovima “Šuma Republike Srpske” nakon što je Vlada RS smijenila direktore šumskih gazdinstava koja su negativno poslovala, potvrdio je pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Goran Zubić.

Zubić je naveo da je umjesto Vladimira Đukarića za vršioca dužnosti direktora Šumskog gazdinstva (ŠG) “Borja” Teslić imenovan bivši direktor tog gazdinstva Nenad Dušanić.

Radu Tešića na čelu ŠG “Doboj” zamijenio je šumarski inženjer Radenko Lukić, a Milana Vasiljevića je na čelu ŠG “Vrbanja” Kotor Varoš zamijenio dosadašnji tehnički direktor kotorvaroške šumarije Sanel Radmanović.

Umjesto Đorđe Živanovića, novi vršilac dužnosti direktora ŠG “Zelengora” iz Kalinovika je Igor Ivanović, Novku Bunjevac na čelu ŠG “Drina” Srebrenica zamijenio je inženjer šumarstva u tom gazdinstvu Ognjen Cvijetić, a umjesto Igora Golića novi direktor ŠG “Milići” je bivši predsjednik Skupštine opštine Milići Zoran Kipić.

Boška Tubića je na čelu ŠG “Majevica” iz Lopara zamijenila donedavni direktor ŠG “Birač” iz Vlasenice Tanja Nikolić, čija je smjena izazvala nezadovoljstvo Vlaseničana jer je za dvije i po godine preporodila to gazdinstvo, izvukla ga iz gotovo milionskog minusa i u trenutku smjene na računu ostavila nekoliko stotina hiljada KM.

Novi vršilac dužnosti direktora Centra za sjemensko-rasadničku proizvodnju Doboj je dugogodišnji radnik ove organizacione jedinice “Šuma RS” Ljubica Lukač, koja će na toj funkciji zamijeniti Radu Milačka.

Na čelo Centra za gazdovanje kršom Trebinje vraćen je bivši direktor Centra Branko Tasovac, umjesto Branke Radmilović. Novi direktor šumske kuće “Ognjište” na Jahorini bit će bivši finansijski direktor “Šuma RS” Stojanka Borković. Ona će zamijeniti Anu Vasiljević, koja je na tu funkciju imenovana početkom marta.

Direktor “Šuma RS” Slaven Gojković rekao je da će pred sve novoimenovane rukovodioce biti postavljeni ciljevi i zadaci koje će morati da ispune ukoliko žele da ostanu na rukovodećim funkcijama.

Predsjednik Nadzornog odbora “Šuma RS” Biljana Marković izjavila je da je ovaj odbor saglasan sa odlukom o smjeni direktora šumskih gazdinstava koja su poslovala negativno.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Boris Pašalić rekao je ranije da se pri izboru novih direktora vodilo računa o njihovoj stručnosti, a ne pripadnosti nekoj političkoj partiji.