Na petom Festivalu muzičkog dokumentarnog filma „Dok’n’Ritam” koji je ovog vikenda održan u Beogradu, nagradu stručnog žirija osvojio je muzički dokumentarni film “Indexi” koji je rađen u produkciji BHRT-a, autorskog dvojca Bojana Hadžiabdića i Zorana Kubure, iz redakcije Dokumentarnog programa BHT1.

Stručni žiri, u sastavu: Milorad Milinković, reditelj, Aleksandar S. Janković, profesor istorije, filma na FDU i Mario Knezović, glumac i muzičar, frontmen sastava Zoster, ocijenili su da je muzički dokumentarni film “Indexi” ( BiH, 2020) najbolji, pored još sedamnaest prikazanih dokumentarnih filmova.

Za autore ovog dokumentarca svjetska premijera iz Beograda, itekako je važan start za naredne festivale gdje će biti prikazan dokumentarni film “Indexi”, posebno zbog činjenice da je publika dobro prihvatila film, te je na istom festivalu osvojio i nagradu publike.

“Ovaj film, stvaran čak tri godine, otkriva i aktuelizuje nevjerovatan potencijal i talenat kakav su umjetnici imali na ovim prostorima. Ljudi koji su prošli kroz ovaj bend i njihovo tiho ili glasno svjedočenje je prava vrijednost ovog izvanrednog filma, kao omaž vremenu kada je jutro zaista moglo da promijeni sve”, okarakterizirao je žiri u svom elaboriranju dodijeljene nagrade.

Specijalnu nagradu žirija osvojio je dokumentarac “Viktorija, 15”, Mine Petrović o mladoj bubnjarki iz Smedereva.

U godini koju je obilježila pandemija virusa korona, u teškim okolnostima, Dok’n’Ritam jedan je od rijetkih festivala u regionu koji je održan uživo.

Na petom Dok’n’Ritmu, održanom pod sloganom “Čista Petica” – promovirane su i tri muzičke knjige.