Rekordnim brojem od 83.883 novozaraženih koronavirusom u proteklih 24 sata, Indija je premašila ukupnu brojku zaraženih od 3,8 milijuna, pokazali su vladini podaci.

To je najviši dnevni rast broja novozaraženih od izbijanja pandemije i približio je Indiju Brazilu kao drugoj najteže pogođenoj zemlji u svijetu.

Ukupan broj zaraženih u Indiji sada iznosi 3.853.406 dok je broj preminulih potrastao na 67.376, nakon što su 1.043 osobe umrle u proteklih 24 sata, priopćilo je ministarstvo zdravstva.

Zdravstveni dužnosnici tvrde da Indija, druga namjnogoljudnija zemlja na svijetu, ima “jednu od najnižih stopa smrtnosti od COVID-19 u svijetu”, jer je ta cifra opala na 1,76 posto, u odnosu na globalni prosjek od 3,3 posto.

Indija je značajno intenzivirala testiranja – 1,17 milijuna uzoraka je testirano u najvišem dosadašnjem dnevnom broju testiranja. Ukupno je 45.5 milijuna testiranja obavljeno širom zemlje, priopćilo je ministarstvo.

Iako je većina novozaraženih registrirana u ruralnim regijama, gradovi poput nacionalne prijestolnice New Delhija bilježe rast broja zaraženih u posljednjim danima, prenosi dpa.