Informativni program BHT1 u jesenjoj programskoj shemi uvodi poslijepodnevni program aktuelnosti, kroz emisiju “BHT1 UŽIVO“, koja će biti emitirana od ponedjeljka do petka, od 16.00 do 18.00 sati.

Emisija će gledateljima ponuditi “prijelom” događaja i priča, te rezimiranje naslova dana.

Riječ je o dvosatnom programu u kojem će sa akterima događaja, ekspertima ili putem glasa javnosti (ankete, društvene mreže) biti obuhvaćeni događaji dana ili događaji/pojave o kojima se govori u društvu: politika, ekonomija, business, turizam, kultura, sport…

Cilj je „otvoriti” program u vrijeme kada se ljudi već okreću ka televiziji (povratak sa posla, vrijeme poslije ručka) i podići gledanost u vremenu koje prethodi Centralnoj informativnoj emisiji BHT1, DNEVNIKU 2.

Bit će objavljivane ne samo informacije, već i sve što vam treba za kompletnu sliku događaja: analize, predviđanja, background.

Za “BHT1 UŽIVO“ govore akteri, stručnjaci, analitičari i vi!

Urednici i voditelji emisije “BHT1 UŽIVO“ su Elvir Bucalo i Vedran Prodić.

Za jesenju shemu koncepcijski i vizuelno Informativni program BHT1 ponudio je „osvježen“ magazin o eurointegracijama – „EUROIMPULS“.

Fokus se sa „visoke politike“ pomjera ka promjenama koje bi ovaj proces trebalo da donese u živote stanovnika Bosne i Hercegovine. Emisija govori o reformama koje su pred Bosnom i Hercegovinom na evropskom putu, iskustvima zemalja članica i onih koje to tek trebaju postati.

Otkriva – šta je novo u sjedištu Evropske unije? Donosi priče iz evropskih prijestolnica, analize, intervjue sa domaćim i stranim zvaničnicima.

Emisija će u programu BHT1 biti emitirana svake srijede u 20.00 sati.

Urednik i voditelj je Anel Nurković.

„GLOBAL“, emisija o zbivanjima u svijetu, koja se emitira u programu BHT1 od februara 2005. godine, sedmična je emisija, a govori o zbivanjima u svijetu i regionu.

Ove sezone, utorkom u 20.00 sati, nastavlja analize i praćenja aktuelnih geopolitičkih i geostrateških zbivanja.

Magazin „Global“ prati opće trendove regionalne i svjetske politike kroz osvrte referentnih vanjskopolitičkih analitičara, analize, intervjue, javljanja dopisnika iz Beograda, Washingtona (VOA), Bonna (Deutcshe Welle), te pripremu priloga iz agencijske i međunarodne TV razmjene.

Posebno važan segment emisije su reportaže u vlastitoj produkciji iz zemalja regije i svijeta.

Osim analize globalne političke scene, magazin „Global“ bavi se i važnim događajima koji imaju implikacije na evropsku budućnost i perspektivu Bosne i Hercegovine.

Urednik i voditelj je Adis Deljković.