Treći festival džez muzike će biti održan u Banskom dvoru u Banjaluci od 23. do 26. novembra, a ovogodišnji program obuhvata koncerte poznatih džez sastava i istaknutih džez umjetnika.

Nakon uspješno realizovanog 3. Internacionalnog festivala umjetničke muzike “Jesenja sonata”, ovo je druga festivalska manifestacija koju Banski dvor realizuje u ovoj godini, nastavljajući praksu organizovanja reprezentativnih kulturnih sadržaja i programa u vlastitoj produkciji.

Direktor Kulturnog centra Banski dvor Mladen Matović kaže da, potpuno svjesni cjelokupne i veoma složene situacije u vezi sa pandemijom virusa korona, nastoje da uz maksimalno poštivanje svih propisanih mjera i preporuka, održe kontinuitet i istraju u misiji organizovanja kvalitetnih programa u oblasti kulture i u ovim nesvakidašnjim okolnostima.

“U svemu ovome što nas je snašlo, čini nam se da nam je kultura danas možda potrebnija više nego ikad, a u prilog tome najbolje svjedoči veliko interesovanje publike i izuzetna posjećenost svih programa u organizaciji Banskog dvora”, istakao je Matović.

“Intim džez fest” konceptualno je zamišljen kao kamerni festival džez muzike koji će se fokusirati na manje sastave i vrhunske soliste ovog muzičkog žanra, uključujući maksimalno formacije do džez kvarteta koji su ušli u festivalsku selekciju”, saopšteno je iz Banskog dvora.