Iranske vlasti saopštile su danas da su u gradu Kahrizaku pronađena ilegalna skladišta medicinskih potrepština, među kojima je i zaštitna oprema.

Zvaničnik iranske Revolucionarne garde Hasan Hasanzadeh rekao je da je medicinska oprema, među kojima je i 28 miliona zaštitnih rukavica, pronađena u dva skladišta u Kahrizaku udaljen oko 25 kilometara južno od Teherana.

U apotekama u Iranu vlada nestašica rukavica i druge zaštitne opreme.

Skrivena skladišta pronađena su u Iranu u vrijeme kada se ta zemlja suočava sa epidemijom virusa korona od kojeg je umrlo 66 osoba.

Zamjenik ministra zdravlja Alireza Raisi rekao je nešto ranije da je od virusa korona oboljelo ukupno 1.501 osoba a da je preminulo 66 pacijenata.

Tehnički tim Svjetske zdravstvene organizacije /SZO/ doputovao je danas u Teheran kako bi pomogao Iranu da se izbori sa najviše smrtnih slučajeva od virusa korona izvan Kine, gdje se ovo oboljenje prvi put pojavilo u decembru.

Tokom sedmodnevne posjete, četvoročlani tim SZO sastaće se sa zvaničnicima i posjetiće ustanovei laboratorije zadužene za borbu protiv epidemije.