Evropski prvak u boksu u WBO Federaciji, bh. bokser Edin Puhalo, alijas Iron Puki, u Beogradu će 23. oktobra ukrstiti rukavice sa Dilanom Prašovićem, bokserom iz Crne Gore. Pobjednik ovog meča stiče pravo obaveznog izazivača za naslov WBO svjetskog prvaka.

Puhalo je izjavio da je ovo najvažniji meč u njegovoj dosadašnjoj karijeri i da je ulog ogroman.

“Pobjednik je na korak do titule prvaka svijeta u WBO Federaciji u kojoj boksaju zvijezde poput Joshue ili Furrya. Naravno, da bih stekao pravo da boksam za svjetskog prvaka, moram biti bolji od Prašovića, koji ima skor od 13 pobjeda iz isto toliko mečeva i sigurno je da me očekuje težak meč. Međutim, odradio sam vrhunske pripreme – najkompleksnije, najkvalitetnije i najteže do sada. U odličnoj sam formi i nadam se novoj pobjedi, ali ne podcjenjujem svog protivnika, naprotiv. Posebno se spremam za meč s njim, jer znam kakav je bokser”, rekao je Puhalo, koji se za ovaj meč sprema već devet mjeseci.

Kako je rekao, meč je trebalo da bude održan u martu u Budvi, ali je otkazan zbog pandemije koronavirusa. Pomjeren je za august – ponovo u Budvi, ali je i tada otkazan zbog pandemije. Meč je sada, definitivno, zakazan za 23. oktobar u Beogradu.

“Potpuno sam posvećen ovom sportu i živim boks i nadam se da ću ostvariti svoj san i izboriti meč za svjetskog prvaka”, rekao je bh. bokser Edin Puhalo.