Italijanska vlada odobrila je danas korišćenje do 25 odsto kapaciteta stadiona Olimpiko za utakmice ovogodišnjeg Evropskog prvenstva u fudbalu.

“Ova vladina odluka predstavlja sjajnu vijest koju ćemo odmah proslijediti Evropskoj fudbalskoj uniji”, rekao je predsjednik Fudbalskog saveza Italije Gabrijele Gravina.

Rim je, poput Minhena, Bilbaa i Dablina, imao rok da do 19. aprila Uefi dostavi dodatne informacije o svojim planovima za povratak navijača.

Predstavnik Tehničko-naučnog komiteta (CTS) Franko Lokateli juče je izjavio da je taj rok prekratak, ali je italijanska vlada danas ipak donijela odluku.

“Poruka koju šaljemo je poruka velikog povjerenja i sjajne vizije. Italija se pokazala hrabrom, Italija koja se bori protiv pandemije i istovremeno radi na bezbjednom povratku navijača, u skladu sa jasnim i definisanim programom”, rekao je Gravina.

Rim će biti domaćin uvodne utakmice turnira između Italije i Turske.

Na Olimpiku će se, takođe, igrati i utakmice Italije protiv Švajcarske i Velsa u okviru Grupe A, kao i jedna utakmica četvrtfinala.

Uefa je prošle nedjelje dobila potvrdu iz osam gradova da će na stadionima biti navijača. Prije Rima, povratak navijača potvrdili su Amsterdam, Baku, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Glazgov, London i Sankt Peterburg.

Prvenstvo će početi 11. juna, a završiće se 11. jula.