U uličnoj utrci na 10 km koja se održava pod nazivom “Duvanjska desetka 2021.” najbrži su bili Ivan Dračar i Tea Faber.

Riječ je o sedmom izdanju utrke na 10 i 3,3 km koju je u subotu organizirao Atletski klub “Puls” iz Tomislavgrada.

Start i cilj kružne utrke na kojoj je nastupilo 220 natjecatelja iz šest europskih država (Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Švedska, Norveška, Italija i Belgija ) organizator je pripremio kod zgrade općine, dok su dionice za trkače bile tomislavgradske ulice. 

U konkurenciji atletičara na 10 km najbrži je bio Ivan Dračar iz Atletskog kluba HAAK Mladost (Hrvatska), drugo mjesto izborio je Emir Hastor iz AK Goražde BiH, a treće Ante Živković iz AK Dubrovnik (Hrvatska).

Prvo mjesto kod žena osvojila je Tea Faber iz AK Dubrovnik – RH, drugo Lucija Kimani – RC Lucia Kimani – BiH, a treće Tanja Samardžić iz AK Žumberak – RH.

U kategoriji najbrži Duvnjak među atletičarima, prvo je mjesto zauzeo Ante Pokrajčić – Jacići (RTL Sanus Motus), drugo Vinko Sliško iz AK Puls – Tomislavgrad, a treće Džoni Jurić također iz AK Puls. 

Tri najbolje plasirane Duvanjske su Vesna Ćavar, Ruža Miškić i Matilda Šola, sve članice AK Puls Tomislavgrad.

Pored ‘desetke’ održana je i utrka na 3,3 km gdje je prvi bio Aleksandar Stajić – AK Apatin – Novi Sad, drugi Vedad Piralic -AK Pace Konjic, a treći Stjepan Ćurić – Hajdučka Družina/AK Puls Tomislavgrad/ YNWA.

Među ženama u utrci na 3,3 km prva je prošla ciljnu ravninu Helena Gleđa, članica AK Dubrovnik, druga Naomi Manđeralo -AK Puls/ Ak Fit, a treća Antea Pavličević – Rama u srcu.

Prema protokolu, najbolje plasiranim u muškoj i ženskoj kategoriji na obje utrke, predstavnici organizatora podijelili su pehare, medalje, priznanja, te novčane i robne nagrade.