U organizaciji Skijaškog kluba Olimpic iz Sarajeva, na bh. olimpijskoj planini Bjelašnici od 1. do 4. marta ove godine održat će se jedinstveni i otvoreni regionalni skijaški kamp za djecu “Telemach Children Speed Camp 2021”.

Ovaj događaj ima za cilj promociju skijanja, s akcentom na oblasti brzih disciplina (spust i super G) te fokus na tehničko-taktičke elemente specifične isključivo za brze discipline.

“Program i aktivnosti ovog kampa usmjerene su na obuku i usavršavanje različitih elemenata iz domena skijaških vještina. Koncept kampa je da omogući da se najbolji skijaši kroz edukativno-praktični rad povežu s mladim takmičarima da bi stvorili nadogradnju skijaške platforme koja garantuje napredak mladih skijaša u Bosni i Hercegovini”, istakao je Edin Durić, predsjednik Skijaškog kluba Olimpic.

Učešće na “Telemach Children Speed Campu 2021” potvrdili su vrhunski alpski skijaši, u ulozi promotora i edukatora Ivica Kostelić i Natko Zrnčić Dim iz Hrvatske te profesor Stojan Puhalj iz Slovenije, Rejmon Horo i Edin Terzić iz BiH.

Jedinstveni događaj od posebnog je značaja za razvoj dječijeg alpskog skijanja, kako u Bosni i Hercegovini, tako i regiji, te je kao takav uvršten i u zvanični kalendar Skijaškog/Smučarskog saveza BiH. Kamp će, osim mladih skijaša iz BiH, pohađati i njihovi vršnjaci iz zemalja regije.