Iz tiska je izašla prigodna brošura u povodu 65. turističko-kulturno-gospodarstvene manifestacije “Dani berbe grožđa – Brotnjo 2020”.

Riječ je o šesnaestom, besplatnom izdanju brošure Dana berbe grožđa, koje je nastalo u posebnim uvjetima jer se novonastala situacija oko koronavirusa odrazila na sve sfere života. U svom pozdravnom govoru na novonastalu situaciju, posebice na posljedice koje trpe turizam i poljoprivreda, odnosno vinogradarstvo i vinarstvo, osvrnuo se Predrag Smoljan, predsjednik Organizacijskog odbora Dana berbe grožđa – Brotnjo 2020.

Novoobjavljena brošura donosi i osvrt na prošlogodišnje Dane berbe grožđa, osvrt na vinogradarsku sezonu 2020., kao i stručne tekstove koje su napisali vrhunskih vinarski i vinogradarski stručnjaci.

U brošuri se nalazi i niz tekstova posvećenih turizmu i realiziranim infrastrukturnim projektima na području općine Čitluk, ali i onih koji skreću pozornost na broć – biljku Brotnja, suhozide, stare predmete u novoj ulozi.

Nažalost, u 2020. godini preminuo je Mili Bijavica, istaknuti turistički djelatnik koji je volio Brotnjo i Brotnjake, te je bio redoviti podupiratelj manifestacije Dani berbe grožđa. U svom području rada Bijavica je bio vizionar, a Organizacijski odbor Dana berbe grožđa za sve zasluge zahvalio mu je objavivši in memoriam, objavljeno je na web stranici Općine Čitluk.