Izabrani predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Joe Biden izjavio je kako je sramotno što njegov protukandidat i aktuelni predsjednik države Donald Trump ne priznaje poraz na izborima.

Biden je u saveznoj države Delaware prokomentarisao za medije činjenicu da Trump ne priznaje rezultate izbora, odnosno poraz.

Ističući da odbijanje Trumpove administracije da prizna pobjedu demokrata “neće promijeniti dinamiku”, Biden je rekao da dosljedno provodi svoj prelaz u Bijelu kuću.

“Amerika se vratila u igru. Više ne postoji “samo Amerika”. Imao sam priliku razgovarati sa šest svjetskih lidera, zemalja poput Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Kanade i Irske, svi su uputili pohvale i bili su energični, s nestrpljenjem čekaju. Vratit ćemo Ameriku tamo gdje ona zaslužuje da bude”, poručio je Biden.

Na pitanje da li je razgovarao s čelnikom senatske većine, republikancem Mitchom McConnellom, koji također nije priznao rezultate izbora, Biden je rekao kako nije.

“Izuzev nekoliko iznimaka, cijelu Republikansku stranku zastrašio je predsjednik (Trump)”, rekao je Biden, a na pitanje da li ima neku poruku za Trumpa, odgovorio je:

“S nestrpljenjem očekujem razgovor s Trumpom”.