Građanima Republike Srpske do danas su izdata 7.224 turistička vaučera, koja će biti iskorištena za boravak na turističkim destinacijama u RS, istakla je entitetski ministar trgovine i turizma Suzana Gašić.

Gašić je rekla da je iz evidencije, koja se vodi u Ministarstvu trgovine i turizma, vidljivo da su građani Republike Srpske najviše zainteresovani za boravak u banjskim kapacitetima.

“Među banjskim centrima koji prednjače kao destinacije na kojima će biti iskorišteni vaučeri izdvajaju se “Banja Vrućica” u Tesliću, Banja “Vilina vlas” u Višegradu i Banja “Dvorovi” u Bijeljini”, rekla je Gašić.

Ona je istakla da, osim za banje, velika zainteresovanost vlada i za turističku ponudu Nacionalnog parka “Sutjeska”, gradove Trebinje i Višegrad sa Andrićgradom, Etno-selo “Stanišići” u Bijeljini, kao i za olimpijsku planinu Jahorinu.

“Do sada su u Ministarstvu evidentirana 84 ugostiteljska objekta i 28 turističkih agencija koji su se prijavili za učešće u projektu podjele turističkih vaučera, a o kojima građani mogu da se informišu na internet stranici Ministarstva”, rekla je Gašić.

Podsjetila je da pravo prijave za dodjelu turističkog vaučera od 100 KM ima svaki punoljetni građanin Republike Srpske sa prebivalištem na području tog entiteta, uključujući i građane Brčko distrikta koji imaju državljanstvo Republike Srpske, a koji izvrše rezervaciju u ugostiteljskom objektu za smještaj, u minimalnom trajanju od tri noćenja.

“Dva korisnika ostvaruju pravo na korištenje dva vaučera ukoliko izvrše rezervaciju smještaja u minimalnom trajanju od četiri noćenja”, rekla je Gašić.

Ona je dodala da projekat podjele turističkih vaučera traje do 15. novembra.