Šefik Džaferović, predsjedatelj Predsjedništva BiH i predsjednik SDA Bakir Izetbegović oglasili su se povodom privođenja premijera FBiH Fadila Novalića.

Džaferović kaže kako vjeruje u Novalićevu nevinost.

“Ja mislim da je učinio sve što je mogao. Duboko sam uvjeren da njega nema u kriminalnim radnjama. To je moje mišljenje, neka me demantiraju”, naglasio je Džaferović.

Izetbegović smatra da je Novalić priveden jer je Bošnjak i jer ne dolazi iz istog naroda kao glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić.

“Jedino što ih odvaja, i očigledno amnestira u odnosu na Fadila Novalića, je to što pripadaju istom narodu kao i tužiteljica Tadić. Što nisu Bošnjaci. Tužiteljici Tadić sigurno ne pada na pamet da zbog afere vezane za nabavku poljske bolnice od strane Vlade RS pozove na svjedočenje premijera RS, da mu oduzme mobilni telefon i zadrži ga u pritvoru…”, kazao je, među ostalim, Izetbegović.

Dodao je i kako će se “ponižavanje i zadržavanje u pritvoru, pokazati potpuno neopravdanim”, a pozvao je Tužiteljstvo da iznese dokaze zbog kojih je Novalić uhićen.

Džaferović je dodao i to da “ako postoje konkretne činjenice, radi se o teškom kriminalu”.

Podsjetimo, Fahrudin Solak koji je suspendirani ravnatelj Federalne uprave civilne zaštite, Fikred Hodžić iz firme “Srebrna malina” i federalni premijer Fadil Novalić sinoć su privedeni u prostorije SIPA-e na saslušanje.

Danas su prevezeni u zgradu Tužiteljstva koje bi se tijekom dana trebalo obratiti javnosti s detaljima ovog slučaja.