Izložba grafika Dževada Hoze, Halila Tikveše i Admira Mujkića otvorena je sinoć u Fotogaleriji Jelićeva u Sarajevu.

Uz mjere zaštita svih posjetilaca, uime JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo prisutnima su se obratili Admir Halilović i Senad Bostandžić. O značaju izložbe, autorima i njihovim radovima govorio je akademik Gradimir Gojer, u kontekstu njihove poetike i unutrašnjeg svijeta pretočenog kroz grafička djela.

Svi mi na neki način živimo dva svijeta. Jedan je onaj vidljivi, očigledan, često izložen i opterećen svakodnevnim neizvjesnim vjetrovima, i onaj drugi, tajnoviti, skriven od očiju javnosti koji je često iz ugla umjetnosti stvarniji i dinamičniji. U tim tajnovitim svjetovima rođena su sjajna umjetnička djela naših vrsnih bh. autora, koja predstavljaju samo mali opus njihovog stvaralaštva za koja su dobili mnogobrojna priznanja i nagrade na prestižnim izložbama u zemlji i inostranstvu, saopćeno je iz Press službe JU Centar kulture i mladih (CKM). 

Admir Mujkić pozdravio je sve posjetioce u lično ime i u ime Dževada Hoze i Halila Tikveše, koji zbog datih okolnosti nisu mogli biti prisutni na otvaranju. Publika je izrazila zadovoljstvo ovom postavkom.

Izložba će biti otvorena do 28. augusta.