Ispred Vječne vatre i na platou Sarajevo City Centra (SCC), 30. i 31. decembra i 1. januara 2020. godine, zbog održavanja novogodišnjih koncerata, bit će privremeno izmijenjen saobraćaj u ulicama: Maršala Tita, Zmaja od Bosne, Hiseta, Vrbanja, Kotromanića, Vilsonovo šetalište, most Suade i Olge, Valtera Perića, Franca Lehara, Kralja Tvrtka, Franje Račkog, Dolina i Magribija.

U ponedjeljak, 30. decembra, od 17.00 do 00.00 sati i u srijedu, 1. januara 2020. od 17.00 do 1.00 sat 2. januara, saobraćaj će biti obustavljen u ulicama Mula Mustafe Bašeskije, na dijelu od spoja sa Pehlivanušom do spoja sa Ulicom Kaptol i u Ulici Maršala Tita od spoja s Kaptolom do raskrsnice sa ulicama Radićeva i Ćemaluša od spoja sa Ulicom Mula Mustafe Bašeskije do spoja sa Ulicom Ferhadija.

Alternativni pravci su: Mula Mustafe Bašeskije-Pehlivanuša-Petrakijina-Mehmed paše Sokolovića-Bjelave-Džidžikovac-Koševo-Maršala Tita.

U utorak, 31. decembra, od 15.00 sati do 5.00 1. januara, saobraćaj će biti obustavljen u Ulici Zmaja od Bosne u oba smjera, tj. od raskrsnice pomenute ulice s Ulicom Fra Anđela Zvizdovića, za smjer Baščaršija-Ilidža (od raskrsnica sa Ulicom Fra Anđela Zvizdovića do raskrsnica ulica Halida Kajtaza-I transferzala), a za smjer Ilidža-Baščaršija, od raskrsnice s Ulicom Hamdije Čemerlića do spoja sa Ulicom Vrbanja.

Saobraćaj će biti obustavljen i u Ulici Maršala Tita, na dijelu od rasrsnice sa Alipašinom do raskrsnice sa Ulicom Fra Anđela Zvizdovića, kao i na dijelu Ulice Valter Perić od raskrsnice sa ulicama Hamida Dizdara-Đoke Mazalića-Hiseta, a jednosmjernog saobraćaja iz pravca Maršala Tita prema Hiseti.

Alternativni pravci su: Maršala Tita-Alipašina-Jukićeva-Zuke Džumhura-Braće Begić-halida Kajtaza-Zmaja od Bosne-Maršala Tita-Kranječvićeva-Halida Kajtaza-Zmaja od Bosne-Maršala Tita-Hamze Hume-most Skenderija-Terezije-Grbavička-Hamdije Čemerlića-Put života-Halida Kajtaza-Bolnička-Alipašina-Hamdije Čemerlića-Grbavička-Terezije-Skenderija.

Tramvajski saobraćaj će biti preusmjeren na okretnicu Željeznička stanica. Taxi usluge će se moći koristiti na najbližim stajalištima, tj. onim koji nisu u zoni zabrane saobraćaja.

Na početku prilaznih ulica koje vode ka platou SCC-a bit će postavljeni kontrolni ulazni punktovi: Hiseta, spoj Valtera Perića-Dolina, Augusta Brauna, fra Anđela Zvizdovića, Kralja Tvrtka, Franca Lehara i Zmaja od Bosne.

U koncertni prostor posjetioci neće moći unositi predmete pogodne za nanošenje tjelesnih povreda, oružje, vreće, torbe i ruksake, alkoholna pića, napitke u metalnoj ili staklenoj ambalaži, te pirotehnička sredstva. U okviru koncertnog prostora bit će raspoređeni mobilni toaleti. Bit će vidno označene lokacije na kojima će se nalaziti kola Hitne pomoći. S obzirom da će parking prostori na lokaciji javnog dočeka biti zatvoreni, preporučeno je da putnički automobili, kao i autobusi koji organizovano dovoze posjetioce, koriste najbliže veće parking površine na Zetri, kao i u krugu Kampusa UNSA, od 22.30 sati u noći javnog dočeka Nove 2020. godine, saopćeno je iz Uprave Grada Sarajeva.