Stanje na cestama 15. 12. 2019. u 19 : 00 sati

Izuzetno je pojačana frekvencija vozila na putevima koji vode sa Bjelašnice i Igmana. Vozače na ovim dionicama molimo za strpljenje i oprez, kao i poštivanje uputa ovlaštenih lica koji regulišu saobraćaj.

Vidljivost je zbog magle smanjena na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a posebno izdvajamo puteve na području Sarajeva, Visokog i Travnika.

Na svim putnim pravcima savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: Jajce-Crna Rijeka (Zdaljevac), Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište), Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica) i Doljani-Metković (između graničnih prelaza).

Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH na graničnom prelazu Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.