Dejan Ljevnaić, generalni direktor Olimpijskog centra Jahorina, zajedno s predstavnicima uprave OC Jahorina posjetio je Cirih, gdje je održan sastanak s predstavnicima Međunarodne skijaške federacije. Na ovom sastanku se razgovaralo o mogućoj kandidaturi za Evropa kup.

Tim povodom Ljevanić je izjavio da Jahorina ima sve uslove za organizaciju skijaške trke Evropa kupa, ali da je potrebno da se kandiduje zajedno s Bjelašnicom i Ravnom planinom.

“Imamo iskustva u organizaciji takmičenja, jedan od primjera je i EYOF. Također, imamo i sve uslove od skijaške infrastrukture, novih i homologovanih staza, sistema za osnježavanje, veliki grad Sarajevo i aerodrom na samo 28 kilometara udaljenosti, bolnicu, heliodrom i sve ostalo što je neophodno za organizaciju jednog ovako prestižnog takmičenja”, istakao je Ljevnaić i dodao:

“Potrebno je da sve tri planine, Jahorina, Bjelašnica i Ravna planina apliciraju zajedno te da oformimo jedan tim koji će predstavljati ove tri planine. Zajednički rad i zajednička organizacija Evropa kupa bi nam svima mnogo donijela te bi ovo bio samo jedan korak bliže ka dovođenju Svjetskog kupa što nam je svakako krajnji cilj. Evropa kup je najbolji put za popularizaciju skijanja kao sporta i za stvaranje što više novih i mladih skijaša što je svakako prioritet svih nas koji smo u ovom poslu”, istakao je Ljevnaić.

Na sastanku se razgovaralo i o novim investicijama na Jahorini kojima je ta planina dobila mnogo, sada je sigurno da kvalitetom ponude može parirati najuređenijim evropskim skijaškim destinacijama. Organizacija Evropa kupa bi bila kruna dobrog rada na ovoj planini i potvrda uspjeha kako Jahorine tako i cijele Bosne i Hercegovine, istakli su iz OC Jahorina.