HŠK Zrinjski počeo je s pripremama za novu 2021./2022. sezonu u nogometnoj Premijer ligi BiH prozivkom koju je obavio šef stručnog stožera “Plemića” Sergej Jakirović.

S obzirom da “Plemići” nisu izborili Europu dosta igrača napustilo je klub, a stigli su mahom mlađi igrači.

“Samim neulaskom u Europu mijenja se financijska konstrukcija, pa smo odlučili napraviti zaokret, dovesti mlade i gladne igrače, željne afirmacije. Za sada nam to ide dobro i nadam se da će novi igrači ostaviti pečat u Zrinjskom”, kazao je Jakirović.

Po njegovim riječima, zaokret ne znači da se Zrinjski odriče visokih ambicija u predstojećoj sezoni.

“Ambicije su uvijek najviše, možemo pričati o tituli, kupu i svemu. Sezona je duga, ali naš primarni i osnovni cilj je izboriti Europu. Neće biti lako, puno je promjena, puno će utjecati i novo pravilo U21, ali mi s tim nemamo problema, prilagodit ćemo se i nadam se da ćemo biti dobri”, kazao je Jakirović.

Dodao je kako će u sljedeća dva tjedna u fokusu biti fizička sprema igrača.

“Do početka prvenstva imamo četiri tjedna, krećemo s 26 igrača, ali radimo na pojačanjima kako bismo bili bolji nego prošle sezone. Neki igrači su u dolasku i ne smijem o tome još ništa govoriti, ali riječ je o napadaču i stoperu, možda eventualno još jedno krilo. Nadam se da ćemo u naredna dva dana sve to završiti”, kazao je strateg Zrinjskog.

“Plemiće” su u proteklom periodu napustili Luis Ibanez, Zvonimir Vukoja, Miljan Govedarica, Ivan Enin, Domagoj Pušić i Ennio Travaglia, na izlaznim su vratima Miloš Filipović i Ognjen Todorović, a nova imena za sada su vratar Luka Kukić i krilni napadač Matija Malekinušić.

Pripreme za novu sezonu započeli su Antonio Soldo, Faruk Dalipagić, Josip Ćorluka, Domagoj Marušić, Slobodan Jakovljević, Marin Magdić, Josip Gačić, Almir Bekić, Damir Zlomislić, Juraj Ljubić, Dragan Juranović, Mario Tičinović, Nemanja Bilbija, na posudbi su Vojin Savić, Blaž Bošković, Gabrijel Čoko, Ivan Jajalo, a od juniora tu su Patrik Bošnjak, Nikša Šilić i Antonio Prskalo.

Ivan Bašić i Anes Mašić dobili su produljeni odmor jer su igrali tri prijateljske utakmice za U21 reprezentaciju, a momčadi će se naknadno priključiti i Igor Savić.