Kantonalni sud u Zenici odredio je jednomjesečni pritvor za državljanina Turske Džanera Tajlana koji se sumnjiči za ubistvo dvojice Zeničana.

Iz Kantonalnog suda su potvrdili da je danas doneseno riješenje o određivanju jednomjesečnog pritvora za Džanera Tajlana koji se računa od 14. januara, te će trajati do 14. februara.

Tajlan se sumnjiči da je ubio dvojicu Zeničana, koji su se bavili razmjenom deviza, te od njih otuđio za sada nepoznat iznos novca.

Prema nezvaničnim informacijama, Tajlan je navodno planirao razmjenu 55.000 evra, zbog čega su dvojica Zeničana došli na dogovoreno mjestu gdje su njihova tijela pronađena. Osumnjičeni je navodno bio u velikim dugovima zbog kockanja te je ovakav način dolaska do novca trebao biti “spas” za njegove probleme.

Međutim, nakon nepunih 28 sati od događaja, nakon čega se udaljio s mjesta ubistva, prvo su pripadnici MUP-a Srednjobosanskog kantona pronašli kombi kojim je pobjegao, nakon čega je i uhapšen na lokalitetu Opštine Busovača i sproveden u PS Busovača, a zatim i u Zenicu.