Gost BHRT-a bila je Jelena Rozga. Ona je sa našom Majom Miralem razgovarala uživo putem interneta u emisiji Konačno petak.

Rozga je priznala kako nikada posljednjih godina duže nije bila u Splitu nego sada za vrijeme pandemije.

“Na žalost ne mogu doći do rive, ali imam jednu veliku sreću. Imam balkon koji gleda na more i kada su lipi dana izađem na balkon i pijem kavicu i mozak tako lijepe stvari pravi. Imam nove ideje. Mislim o poslu, novim projektima, kako razveseliti ljude u izolaciji. Veseli me što sam ovdje u rodnom Splitu.”

Jelena Rozga inače svake nedjelje organizuje koncerte putem Instagrama za svoju publiku u 20:00.

Ja nekako volim biti doma, ali volim raditi. Volim biti na bini i pjevati. To je moja ljubav. Fali mi bina i kontakt sa publikom. Ali imam bar te koncerte nedjeljom. Razmišljala sam na koje načine razveseliti publiku. Da napravim i za sebe nešto dobro i da bude dobro i za moju publiku. Tako da radim svake nedjelje jedan koncert. Instagram Live, i to me zaista okupira cijelu sedmicu. Ja se ustvari u tih 45 minuta obraćam cijeloj regiji. Kada sam u BiH znam koje pjesme prolaze tamo, kada sam u Hrvatskoj znam koje pjesme prolaze kod domaće publike i onda sve to miksam i znam šta može proći.”

Tih 40 minuta moram razveseliti cijelu regiju i to je teško, zato cijelu sedmicu o tome razmišljam i radim na tome da izgleda dobro, kazala je Rozga.

“Nakon svakog koncerta (Live Instagram), za razliku od nekih drugih koji se idu možda odmoriti, ja pročitam sve poruke do kraja. I onda zapisujem pjesme koje moram pjevati slijedeću nedjelju, pokušavam da ne razočaram nikoga, slušam publiku i svoje srce. Toliko sam u poslu, 24 godine i mislim da sam našla način da zadovoljim publiku i sebe.”

Svi su izolaciji otkrili ili oživjeli svoje neke skrivene takente a o tome nam je pričala i Jelena.

“Mislila sam da ću možda ovih dana više kuhati ali mi nekako ne ide. Trudim se ja zaista. Prvi put sam se sama ofarbala i dobro mi je. ja sam prirodna plavuša i to ide brzo. Sve može kada se hoće.”

Otkrila nam je i šta će prvo uraditi kada se okonča pandemija.

“Prvo ću zagrliti sve svoje, obitelj, prijatelje. Naravno kava na rivi. Ja bih odmah išla pjevati. Ne moram se nešto posebno sređivati, već sam se ofarbala. Te stvari su više nebitne, meni treba kontakt- moja obitelj, prijatelji i publika”

Poželjela je i ponovno druženje na Sarajevo Film Festivalu.

Jako volim SFF. Ja se nadam da ćemo se i ove godine družiti. Pozdravljam puno direktora festivala.”