Ni nakon sedam dana nisu poznati detalji smrti trudnice u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci. U međuvremenu u ovoj zdravstvenoj ustanovi formiran je stručni tim koji vodi internu istragu, a učestvuju i policija i tužilašrvo, koji će, nakon što bude gotov nalaz obdukcije, utvrditi postoje li u konkrentom slučaju propusti i odgovornost zdravstvenih radnika.

Tridesetdevetogodišnja I. M. koja je bila u 17-oj sedmici trudnoće primljena je u Univerzitetsko-klinički centar RS 17. aprila u kasnim poslijepodnevnim časovima, a preminula je dan kasnije. Prilikom amniocenteze došlo je do komplikacija, nakon čega je preminula dobila sepsu od koje je umrla. Slučaj je policiji prijavio njen suprug.

U Okružnom javnom tužilaštvu ističu da će ovaj predmet biti prioritet u njihovom radu iako, kako navode, zbog pandemije korona virusa rade smanjenim kapacitetom. Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić najavio je da će ministarstvo pružiti podršku u istrazi.

Univerzitetsko klinički centar RS formirao je Stručni tim koji bi trebao da utvrdi okolnosti u vezi sa smrću trudnice.

Preminuloj je ovo bila druga trudnoća. U avgustu prošle godine Banjaluku, ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu, potresla je smrt još jedne porodilje u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Tada je preminula takođe tridesetdevetogodišnja trudnica, i to dan nakon što je carskim rezom rodila zdravu djevojčicu.