Proslavljeni hrvatski košarkaški stručnjak Danijel Jusup više neće trenirati aktualnog prvaka BiH, HKK Široki Brijeg.

Jusup je odbio nastavak suradnje s klubom jer nije postignut dogovor oko rostera igrača, a to je i sam rekao Feni prije nešto više od mjesec dana.

“Ja sam za sada tu, pripremam se s dečkima. Mogu kazati da je odluka o mom ostanku u Širokom na neki način uvjetovana dogovorom s upravom oko rostera igrača. Nema nikakvih drugih prijepora po pitanju financija ili nčeg sličnog”, izjavio je Jusup za Fenu krajem lipnja.

Obavijest o Jusupom prestanku angažmana potvrdio je i klub s Pecare. Oni su na društvenim mrežama zahvalili treneru na dosadašnjim uspjesima, istaknuvši da nije postignut dogovor između njega i uprave o daljnjem angažmanu.

“Jusupa ćemo pamtiti kao trenera koji je našemu klubu donio deseti, jubilarni naslov prvaka BiH u sjajnoj atmosferi. Ovom prilikom mu se iskreno zahvaljujemo na svemu i želimo mu puno sreće i uspjeha u budućnosti. Novi trener HKK Široki koji bi trebao voditi naš klub u ABA ligi 2 i BiH prvenstvu trebao bi biti poznat do 12. kolovoza kada je zakazan početak priprema za novu sezonu”, naveli su, među ostalim, iz kluba s Pecare.