Osmi internacionalni festival teatarskog stvaralaštva Juventafest, održava se u Sarajevu od 9. do 13. septembra. Kako situacija nalaže, Festival će se ove godine održati u potpuno drugačijim okolnostima. Ipak, okupiće mlade stvaraoce, što raduje i organizatore i učesnike.

Internacionalni festival srednjoškolskog teatra selektovao je pet predstava iz BiH i regiona, a osim nastupa pred publikom, mladi glumci i autori imaće priliku da se kreativno razviju i kroz niz radionica. Biće to prilika da na pozorišnim daskama prkosimo cjelokupnoj nemiloj situaciji u kojoj se nalazimo već mjesecima, ističu organizatori.

Ovogodišnju selekciju čine predstave koje odlikuju raznolike pozorišne estetike, kritičko promišljanje o važnim društvenim temama, te kvalitetan dramsko pedagoški rad sa mladima.

Juventafest je jedinstven događaj u regiji, jer je posvećen isključivo srednjoškolcima i njihovom stvaralaštvu. Prilika je to za sve kreativne mlade ljude da se njihov glas, promišljanje, ljubav i kulturni izričaj daleko čuju. Na kraju festivala biće dodijeljene nagrade za najbolje izvedbe.