Tokom protekla 24 časa, u Južnoj Koreji je potvrđeno 29 novih slučajeva zaraze koronavirusom, čime je ukupan broj zaraženih povećan na 10.991.

Prema izvještajima novinske agencije “Jonhap”, Južnokorejski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (KCDC) je saopštio da je u istom periodu od posljedica zaraze koronavirusom preminula još jedna osoba, te je ukupan broj preminulih povećan na 260.

U Južnoj Koreji su do sada izliječene 9.762 osobe kojima je dijagnostifikovan KOVID-19.

Lokalne vlasti Seula su saopštile da je broj zaraženih koji se dovode u vezu sa noćnim klubovima u Seulu povećan na 131.

Nadležni navode da je noćne klubove, iz kojih se širi zaraza, posjetilo 158 nastavnika i upravnika škole te da se među zaraženima nalazi i 10 učenika za koje se smatra da su zaraženi zbog kontakta sa svojim nastavnicima.

Zamjenik ministra zdravstva Južne Koreje Kim Gang-lip je prošle sedmice saopštio da su zabilježeni novi slučajevi zaraze koji su povezani s dvadesetdevetogodišnjim zaraženim pacijentom koji je posjećivao noćne klubove u Seulu.

On je poručio da se traga za 1.500 osoba koje su posjećivale iste noćne klubove, te dodao da u predstojećim danima očekuju rast broja zaraženih.

Južnokorejske vlasti su nakon rasta broja zaraženih zatvorile noćne klubove.