Bivši brazilski fudbaler Kaka vjeruje da će Andrea Pirlo biti uspješan na klupi te da će biti jedinstven i kao trener.

Nekadašnja velika zvijezda svjetskog fudbala s Pirlom je igrala u Milanu, a priznao je da nije očekivao da će njegov stariji bivši saigrač tako brzo dobiti vrhunski posao.

“Zabavno je. Uživam kada vidim da moji bivši saigrači vode sjajne timove. Činilo se da je Pirlu suđeno da preuzme omladinski tim i gradi svoj put, ali on je već stigao na vrhunski nivo”, istakao je Kaka za italijanske medije.

Brazilac je kazao da je Pirlo u prednosti, jer je kao igrač sarađivao sa sjajnim trenerima, poput Carla Ancelottija, Massimiliana Allegrija i Antonija Contea. Međutim, smatra da će nekadašnji reprezentativac Italije biti jedinstven kao trener, baš kao što je bio i kao igrač.

“Pirlo poznaje fudbal. Biće lijepo pratiti ga. Imao je sreću da sarađuje i uči od mnogih sjajnih trenera. Ancelotti, Allegri, Conte… Na kraju, mislim da će Pirlo biti jedinstven, čak i kao trener”, rekao je čovjek koji je za Brazil odigrao 92 utakmice i postigao 29 golova.

Kaka je tokom karijere, koju je okončao 2017. godine u Orlando Cityju, igrao za Sao Paulo, Milan i Real Madrid. S Brazilom je 2002. godine bio svjetski šampion.