Nezaposlenost, loša infrastruktura i nedovoljno ulaganja, samo su neki od problema sa kojima se bore mjesne zajednice u Semberiji. Uz to, mještani naselja uz rijeke Savu i Drinu žive u konstantnom strahu od poplava.

Mještani bijeljinskih mjesnih zajednica suočavaju se sa brojnim problemima,od asfaltiranja i nedostatka rasvjete, pa do devastiranih domova kulture i dječijih igrališta. Najveći problem, međutim, imaju oni koji žive u neposrednoj blizini rijeka Save i Drine.

„Uz svaku kišu mještani ne spavaju mirno, imaju srah od poplava. Mi imamo problwem tih vještačkih dana. Jedan dio su vode srpske obećale da će riješiti, gradska uprava drugu branu“, kazao je Velimir Zekić, predsjednik Savjeta MZ Popovi.

Nešto bolja situacija je u gradskim mjesnim zajednicama, posebno u onim koje su obuhvaćene važnim projektima izgradnje saobraćajnica ili uređenja kanalizacione mreže.

Mjesne zajednice u Semberiji iz gradskog budžeta sljedeće godine dobiće svega 50.000 KM, kao odvojenu stavku namijenjenu isključivo njima.

Međutim, iz Gradske uprave objašnjavaju da je to mnogo više novca.

SLAVKO BAŠIĆ, načelnik Odjeljenja za finansije Grada Bijeljina

„Kroz niz tih stavki su oni zastupljeni, a ovo su samo intervencije ako se nešto dešava.Uvijek je ulaganje u mjesne zajednice, to je ono preplitanje budžeta između različitih stavki“.

Na kraju, mještani skoro 70 mjesnih zajednica u Semberiji su posebno ogorčeni jer se, kako kažu, svi njihovi problemi najbolje i najbrže rješavaju u izbornoj godini. Zbog toga smatraju da je u sve prste uplela politika, a ne objektivna nemogućnost rješavanja problema.